بررسی اثر اسپری برگی با عصارۀ جلبک آسکوفیلوم نودوسوم و نانو کلات ‌آهن بر روی خصوصیات گیاه توت فرنگی


فهرست مطالب

عنوان

صفحه

چکیده

1

فصل اول: مقدمه

2

1-1- مشخصات گیاه‌شناسی و پراکنش اکولوژیک توت ‌فرنگی

3

1-2- روش تکثیر، فرآیند کاشت و برداشت توت ‌فرنگی

3

1-3- خواص تغذیه‌ای توت ‌فرنگی و اثر آن در سلامتی انسان

4

1-4- اهمیت اقتصادی

4

1-5- اهمیت نانوکلات‌ آهن در تولید محصولات کشاورزی

4

1-6- بیان مسئله و هدف تحقیق

4

فصل دوم: بررسی منابع

6

2-1- ترکیبات کودی حاوی تنظیم کننده های رشد گیاهی

7

2-2- تاثیر نانو‌کلات ‌آهن بر کمیت و کیفیت رشد

9

فصل سوم: مواد و روش‌ها

11

3-1- منبع گیاهی مورد استفاده

12

3-2- بستر کشت آماده کردن نمونه گیاهی

12

3-3- آماده کردن مواد

12

3-4- استقرار نمونه ها

13

3-5- شرایط نگهداری بوته‌های کشت شده

13

3-6- تیمارهای آزمایش

13

3-7- شرایط نگهداری نمونه‌ها و اندازه‌گیری صفات

13

3-8- ارزیابی صفات

13

3-9- تجزیه و تحلیل داده‌ها

13

فصل چهارم: نتایج و بحث

14

4-1- ارزیابی صفات

15

4-1-1- وزن تر

15

4-1-2- وزن خشک

25

4-1-3- وزن میوه

25

4-1-4- تعداد برگ

26

4-1-5- طول برگ

27

4-1-6- تعداد گل

27

4-1-7- قطر گل

28

4-1-8- تعداد شاخه

28

عنوان                                                                                                                 صفحه

4-1-9- طول شاخه

29

4-1-10- تعداد میوه

30

4-1-11- ارتفاع گیاه

31

4-1-12- تعداد ریشه

31

نتیجه گیری کلی

33

پیشنهادها

34

منابع

35

چکیده انگلیسی

42

فهرست جدولها

عنوان

صفحه

جدول 4-1- تجزیه واریانس اثر غلظت‌های مختلف عصاره جلبک آسکوفیلوم نودوسوم و کود نانوکلات ‌آهن برصفات اندازه‌گیری شده

16

جدول 4-2- مقایسه میانگین اثر غلظت‌های مختلف عصارۀ جلبک آسکوفیلوم نودوسوم و کود نانوکلات ‌آهن برصفات اندازه‌گیری شده

17

جدول 4-3- همبستگی بین صفات اندازه گیری شده

18




 

فهرست شکلها

عنوان

صفحه

شکل 3-1- تهیه بوتهها

12

شکل 4-1- اثر سطوح مختلف محلول‌های کود نانوکلات‌ آهن و عصارۀ جلبک آسکوفیلوم نودوسوم بروزن تر میوه توت ‌فرنگی

19

شکل 4-2- اثر سطوح مختلف محلول‌های کود نانوکلات‌ آهن و عصارۀ جلبک آسکوفیلوم نودوسوم بروزن خشک میوه توت ‌فرنگی

19

شکل 4-3- اثر سطوح مختلف محلول‌های کود نانوکلات‌ آهن و عصارۀ جلبک آسکوفیلوم نودوسوم برارتفاع گیاه توت ‌فرنگی

20

شکل 4- 4- اثر سطوح مختلف محلول‌های کود نانوکلات‌ آهن و عصارۀ جلبک آسکوفیلوم نودوسوم بر تعداد برگ گیاه توت ‌فرنگی

20

شکل 4- 5- اثر سطوح مختلف محلول‌های کود نانوکلات‌ آهن و عصارۀ جلبک آسکوفیلوم نودوسوم بر طول برگ گیاه توت ‌فرنگی

21

شکل 4- 6- اثر سطوح مختلف محلول‌های کود نانوکلات‌ آهن و عصارۀ جلبک آسکوفیلوم نودوسوم بر تعداد گل گیاه توت ‌فرنگی

21

شکل 4- 7- اثر سطوح مختلف محلول‌های کود نانوکلات‌ آهن و عصارۀ جلبک آسکوفیلوم نودوسوم بر قطر گل گیاه توت ‌فرنگی

22

شکل 4- 8- اثر سطوح مختلف محلول‌های کود نانوکلات‌ آهن و عصارۀ جلبک آسکوفیلوم نودوسوم بر تعداد شاخه گیاه توت ‌فرنگی

22

شکل 4- 9- اثر سطوح مختلف محلول‌های کود نانوکلات‌ آهن و عصارۀ جلبک آسکوفیلوم نودوسوم بر طول شاخه گیاه توت ‌فرنگی

23

شکل 4- 10- اثر سطوح مختلف محلول‌های کود نانوکلات‌ آهن و عصارۀ جلبک آسکوفیلوم نودوسوم بر تعداد میوه گیاه توت ‌فرنگی

23

شکل 4- 11- اثر سطوح مختلف محلول‌های کود نانوکلات‌ آهن و عصارۀ جلبک آسکوفیلوم نودوسوم بر وزن میوه گیاه توت ‌فرنگی

24

شکل 4- 12- اثر سطوح مختلف محلول‌های کود نانوکلات‌ آهن و عصارۀ جلبک آسکوفیلوم نودوسوم بر تعداد ریشه گیاه توت ‌فرنگی

24

 

 




چکیده

استفاده از نانوکودها منجر به افزایش کارایی مصرفی عناصر غذایی، کاهش سمیت خاک، به حداقل رسیدن اثرات منفی ناشی از مصرف بیش ازحد کود و کاهش تعداد دفعات کاربرد کود میشود. استفاده از جلبک آسکوفیلوم نودوسوم نیز مقاومت گیاهان به آفات و بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. مطالعه حاضراثر اسپری برگی با عصارۀ جلبک آسکوفیلوم نودوسوم و کود نانوکلات ‌آهن بر روی برخی خصوصیات کمی‌ و کیفی گیاه توت فرنگی (Fragaria. x annanasa‌‌) بررسی شده است. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلو‌کهای کامل تصادفی با 3 تکرار اجرا گردید . هم کود نانوکلات آهن و هم عصاره جلبک آسکوفیلوم نودوسوم، هر دو در چهار غلظت (0، 1، 2 و 5 گرم در لیتر) ‌مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج نشان می‌دهد که بالاترین وزن تر، وزن خشک، تعداد گل، تعداد ‌برگ، طول ریشه، طول برگ، طول شاخه، قطر گل، به ازای استفاده کود نانوکلات ‌آهن با غلظت 2 میلی‌گرم در لیتر و عصاره جلبک آسکوفیلیوم نودوسوم با غلظت 2 میلی‌گرم در لیتر حاصل شده است.

کلمات کلیدی: توت‌فرنگی، جلبک آسکوفیلوم نودوسوم، نانو کلات آهن، وزن تر، وزن خشک.




پایان نامه کارشناسی ارشد 

و......



دانلود فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.